söndag 28 februari 2016

En vanlig dag i mitt liv.

Mitt i processen av att lära känna mig tänkte jag slänga in ett inlägg om hur en vanlig dag, som idag, kan se ut för oss.

Jag skrev tidigare att jag jobbar som sjuksköterska på en psykosavdelning. Drömmannen min (han kommer nog få det som alias) jobbar också som sjuksköterska på en psykiatrisk avdelning, dock inte samma som min. Han jobbar natt.

Han är för närvarande föräldraledig med lille Ludde medan jag återvände till heltidsjobb i januari. Däremot försöker han gå in och jobba sina helger då det fungerar rent logistiskt med barnvakt och så. Detta för att spara in på föräldradagar samt tjäna den där extra slanten som är så rolig att ha när lönen kommer.

Denna helg blev det att vi båda två skulle jobba. Han hade jobbat inatt och skulle sova under dagen medan jag började mitt kvällspass kl 12.

Dagen för mig började således med att bli väckt på en okristligt tidig tid. Ludde tycker nämligen att det är fullkomligt normalt att stiga upp runt 6. Allt efter att klockan har slagit 06 känns som rena rama lyxmorgonen. Jag hörde en massa glada, längtande ljud i monitorn och gick trött men tvungen och skulle hämta honom. Möttes av en pigg och glad ståendes liten man med nappen i högsta hugg och det största av leenden.
Sen chromecast'ade jag saker han tycker är roliga till TVn och hoppades på att slumra en liten stund till. Ljudet av bä bä vita lamm, olika pedagogiska alfabetssånger, den där jävla fingerlåten, hjulen som aldrig slutar snurra på det där bussfanskapet som åker runt i hela staden och abnormalt hög energinivå hos Ludde fick mig att längta efter ljudet av ytterdörren, nycklarna som placeras någonstans och fotstegen i trapporna. Läs, AVLÖSNING.

I vanliga fall brukar Sebbe ta över en stund medan jag kan ligga och dra mig i sängen, men med tanke på att jag skulle iväg och jobba och det var oklart om mina föräldrar kunde passa barnen så att han kunde sova mer än ett par timmar var det bara att hoppa upp ur sängen och ta sig an dagen.

Jag ringde mamma och bjöd in oss på frukost. Smart va? Men jag ser det som en win-win. Alla blir nöjda. Mormor och morfar får umgås med barnbarnen. Barnbarnen får umgås med mormor och morfar. Och jag... ja, jag kan umgås med mina tankar en liten stund.

Medan lillebror sov besökte jag och Leia Almviks Djurfritidsgård, en 4H gård som ligger precis där föräldrarna bor. Klappade getter, tittade på kor och försökte få kontakt med hästarna. Vi nosade även på grisarna och lärde oss hur de olika djurens bajs ser ut. Mycket givande förmiddag! Sen avverkade vi tre små lekplatser på väg hem.

Därefter hann jag leka med en nyvaken Ludde en stund. Han fick välja mellan tre korgar innehållande 1. duplo, lego och tågbanor
2. böcker av olika sorter
3. skräp. Dvs saker som inte går sönder men som inte längre behövs i hushållet.

Han valde: skräp.

Så vi lekte med tomma plastskålar, gamla medaljer, trasiga fingerdockor och tennisbollar.

Därefter var det dags för mig att köra hem, byta fordon och cykla till jobb.
Denna jobbhelgen består av fyra dagar. Fyra, långa, intensiva arbetspass på raken. Nu känner jag mig ganska trött i huvudet och ser fram emot en ledig dag på tisdag.

Såhär såg min dag ut idag. Mycket pussel och logistik för att få ihop vardagen.
Mitt bloggnamn bygger lite på det, det eviga pusslandet i livets schema.
Mer om det i kommande inlägg.

Nu ska jag och Drömmen kolla på vår favoritserie. Godnatt!






















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar