måndag 29 augusti 2016

En omvänd dag.

God morgon fina ni!

Ja jösses vilken omvänd dag det blev igår. Ingenting blev som vi hade planerat.

Jag hade så stora planer för dagen.

Först skulle vi till skogen med min svägerska och barnens kusin. Jag skulle bli proffsfotograf medan Ludde tajmade sin lunchnap perfekt tänkte jag.
Därefter skulle vi handla allt som behövs till hemmagjord sushi som jag skulle göra. Sen skulle barnen somna som klockor så att jag och Sebbe äntligen kunde få lite tid ihop.

Vattentät plan va?

Med dra mig baklänges så annorlunda allt blev.

Jag vaknade hiskeligt tidigt av en Luddeman som sjöng för mig och klappade mig på kinden innan han krävde mer uppmärksamhet.

Det var ett väldigt oväder på förmiddagen så vi var inte så sugna på att vistas i skogen direkt. Men med en pappa i huset som sover efter nattjobb kändes det för högljutt att vara hemma. Så vi gick ner i källaren istället för att kunna leka mer ohämmat utan att väcka Sebbe.

Vi har ett stort rum där nere med en massa leksaker. Jag la mig tillrätta på golvet och observerade hur barnen underhöll varandra. Därefter smög jag ut och gick in i gästrummet och la mig bekvämt i sängen.  Med ögonen på trapporna såklart för jag hade på känn att en liten Ludde skulle leta efter mig alldeles strax.

Känslan var rätt och han sökte upp mig efter en liten stund.  Han kröp upp i sängen bredvid mig och kort därefter anslöt Leia.
Vi låg där och hade det riktigt mysigt medan regnet smattrade på fönsterrutan.

Efter en stund somnade Ludde. Leia fick titta lite på Youtube medan jag slumrade. Snart vaknade jag till och insåg att även Leia hade somnat. Det gör hon aldrig annars men igår var en riktigt sömnig dag. Jag somnade om och där sov vi ihop, i säkert en och en halv timme. Det händer så sällan så det var riktigt riktigt mysigt.

När vi vaknade så dröjde det inte länge förrän Sebbe hade sovit klart.
Vi kände oss hängiga och sega allihopa så vi orkade inte göra något speciellt.
Men vi ville hälsa på våra vänner på landet och se hur deras husrnovering går. Så vi körde dit och var där ett par timmar. Vilket hus de kommer att få! Wow!

Någon sushi blev det inte då klockan var för mycket när vi körde hemåt. Jag lämnade av Sebbe och Ludde hemma och tog med Leia och åkte till affären för att handla ingredienser till en hemmagjord pizza.

Ludde somnade gott och resten av oss avnjöt en god hemmapizza och glass till en film.

Nej dagen blev helt annorlunda men faktiskt så mycket bättre!

Vännerna har en trägunga i trädgården som barnen älskar.


Pizzan. På en del hade vi kalkon, champinjoner och ananas. På andra sidan hade vi lök, champinjoner och kalkonsalami.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar